Merken no image

22 april 2010 | Gonnie

1

Castrol Performance Index: Nederland heeft 10,1% kans op titel

Uit FHM: Castrol (Official FIFA Sponsor) intro-duceerde in 2008 een camerasysteem waarmee de spelers tijdens een wedstrijd tot op de centimeter gevolgd konden worden, en deze acties werden vervolgens vertaald naar een puntensysteem: de Castrol Performance Index (CPI). Deze index zegt alles over de snelheid, efficiency en prestaties van de spelers. Nu is er ook de Succes Predictor, die op basis van de prestaties van de teams, voorspelt hoe groot de kans is dat bijvoorbeeld Oranje de groepsfase overleefd en de finale haalt. Zelfs coaches schijnen gebruik te maken van de Castrol data en ook FIFA rapporteert regelmatig over de Castrol Index.

Ik ben dol op cijfers! Laten we eens een kijkje nemen op de Castrol site:

- Nederland heeft 10,1% kans om het WK te winnen, zie de afbeelding. Vergelijk: Brazilië heeft een kans van 23,6%, Spanje 16,1 en Engeland 10,4. Oranje staat dus op nummer 4 van de favorieten. Niet slecht. En oja, Duitsland heeft een kans van 5,8.
- Nederland heeft 11% kans om in de halve finale aartsrivaal Duitsland te treffen en een kans van 7% om ze te ontmoeten in de finale.
- De eerste Oranjespeler in de Castrol Ranking is Arjen Robben, op plaats 10. Op één staat uiteraard Messi.

Try for yourself en maak wat analyses, zou ik zeggen. Superleuk!



Tags: , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


1 reactie op Castrol Performance Index: Nederland heeft 10,1% kans op titel

  1. Mario :

    De broker unibet denkt hier anders over, als je 1 euro inlegt ontvang je 14 euro terug als nederland de titel pakt. Hoe deze broker de bedragen omrekent weet ik niet maar het lijkt op iets van 7% kans op de titel, overigens wel een opsteker is deze broker Duitsland & Italie qua kans onder Nederland plaatst:)

    Hier het lijstje van gisteren:

    Spanje 5,00
    Brazilië 6,00
    Engeland 7,50
    Argentinië 8,50
    Nederland 14,00
    Duitsland 15,00
    Italië 15,00
    Frankrijk 16,00
    Ivoorkust 25,00
    Portugal 30,00
    Chili 40,00

    Cheers, Mario

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief