Merken no image

6 mei 2010 | Gonnie

1

Jupiler weer oranje in plaats van rood

Net als in 2008 toen Jupiler de Hollandhoorn introduceerde, claimt het van oorsprong zeer Belgische biermerk ook dit jaar fan van Oranje te zijn. Bij een krat bier krijg  je een t-shirt met hierop de tekst ‘Jup Holland Jup’. In ons land is het liefkozende ‘Jup’ nog niet zo gebruikelijk, maar dat zal nu wel komen. Zo te zien heeft er ook al een Jupiler-invasie plaatsgevonden op Koninginnedag.

Nieuwsblad.be noemt de omarming van Oranje door Jupiler ‘landverraad’.  “We hebben onze frieten, onze chocolade, maar zeker en vast ook ons bier. Geen Belg die het ermee oneens zal zijn: een meer Belgisch merk dan Jupiler is moeilijk te vinden. En toch, de bierbrouwer is zopas officieel supporter geworden van het Nederlandse elftal.” De sponsoring van Jupiler is overigens met een slag om de arm: “De Rode Duivels doen gewoon niet mee aan het WK voetbal. Vandaar onze keuze. Anders hadden we zeker ook voor België gesupporterd.” Ik denk dat ik vanavond ook voor én Ajax én Feyenoord juich. ;) Amstel bedrukte tenslotte ook voor beide clubs blikjes bier.



Tags: ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


1 reactie op Jupiler weer oranje in plaats van rood

  1. Het heet toch niet voor niets Amstel? Anders hadden ze het wel Rotte genoemd:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief