Merken Heineken Bierpolitie

29 mei 2010 | Gonnie

0

KNVB: ‘Artikel stadionverbod Sylvie overdreven’

De Telegraaf kopt vandaag op de voorpagina: ‘Stadionverbod Sylvie’. De KNVB wil naar aanleiding van de flashmob tijdens Nederland-Mexico geen Dutch Dresses meer zien tijdens oefeninterlands. Sylvie was alleen met de introductie het gezicht van de Dutch Dress, maar het bekt natuurlijk wel lekker als je zegt dat er een spelersvrouw geband wordt.

KNVB geeft echter op de eigen site aan dat het voorpagina-artikel ‘schromelijk overdreven’ is. “De bond heeft navraag gedaan met betrekking tot de verschillende sponsorovereenkomsten en de betrokkenheid van spelersvrouwen. Van een stadionverbod is natuurlijk geen sprake”, aldus een woordvoerder van de bond.

Maar is er geen sprake van een stadionverbod voor Sylvie, of voor alle vrouwen in de oranje jurk? Ik sprak vanmiddag met Renske Bruinsma, woordvoerder van de KNVB, en zij klonk lichtelijk geïrriteerd over het artikel: “Alsof het ook maar een optie was om iemand uit het stadion te bannen! We hebben een zorgplicht tegenover onze sponsoren, dus het is heel normaal om de commerciële activiteiten van spelersvrouwen te checken. We gaan niks doen als er de volgende keer weer dames in oranje jurkjes op de tribune staan. We gaan er überhaupt geen woorden meer aan vuil maken, het is stemmingmakerij en jammer dat dit soort randzaken de overhand nemen.”

Op de vraag ‘Geloof jij dat dit een spontane actie van een vrouwendispuut was?’, antwoordt ze: ‘Dat is dan de best georganiseerde spontane actie die ik ooit heb gezien.’



Tags: , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief